HTM-controleur aangereden door tram | Regio15.nl

HTM-controleur aangereden door tram

kop-paralelt-dsc 2119

Den Haag - Een HTM-controleur is vanmiddag rond drie uur gewond geraakt bij een aanrijding door een tram, bij een tramhalte aan de Parallelweg.


Het ongeval vond plaats bij de halte ter hoogte van de Jacob Catsstraat; dezelfde halte waar op 11 september jongstleden twee trams op elkaar botsten en 36 inzittenden gewond raakten.

De man was met nog een aantal andere HTM-functionarissen in burger belast met de controle op plaatsbewijzen, toen een persoon die op zwartrijden was betrapt het hazenpad koos.

De controleur rende achter de verdachte aan, over het tramspoor, maar zag een passerende tram over het hoofd. De controleur werd door de spiegel van de tram geraakt en raakte gewond.

Geluk bij een ongeluk was dat de man niet onder de tram terecht is gekomen. Om die reden kon een aantal brandweervoertuigen, dat was gealarmeerd voor een 'persoon onder de tram', terugkeren naar hun kazernes.

Na stabilisatie door het ambulancepersoneel is het slachtoffer onder A1 vervoerd naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerster van de HTM vallen de verwondingen van de man mee.

Video: Robert Johnson

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Robert Johnson en Dejan Jeremic

w-img 0533

w-dsc 2008

w-dsc 2012

w-dsc 2046

dsc 2077

w-img 0539

w-img 0554