Automobiliste rijdt tramtunnel in | Regio15.nl

Automobiliste rijdt tramtunnel in

k-mattheijer-tramtunnelt-mattheijer-tramtunnel5

Den Haag - Eens in de zoveel tijd heeft de tramtunnel een onweerstaanbare aantrekkingskracht op automobilisten.


Het gaat dan niet om bestuurders die netjes hun auto parkeren en met het openbaar vervoer verder reizen. Nee, het betreft dan bestuurders die door onbekendheid met de omgeving en/of vanwege eventuele tijdsdruk en zenuwen de verkeerde ingang (dreigen te) nemen.

Over het algemeen leidt dit niet tot vreemde taferelen, maar vanmiddag was daar toch een uitzondering op.

De bestuurster van een auto was vanmiddag rond tien voor vier naarstig op zoek naar de ingang van de parkeergarage, maar zij raakte door nog onbekende oorzaak verzeild in het gebied binnen de pollers. Zij dacht echter op een gegeven moment de ingang gevonden te hebben.

Via de schuifdeuren meende zij naar binnen te zijn gereden, maar na een aantal meters kwam zij er achter dat zij de ingang voor voetgangers was binnen gereden - ingang B om precies te zijn - en dat zij zojuist een stuk naar beneden had afgelegd via de trap. Dit tot haar grote schrik en hilariteit van de omstanders.

Gelukkig zijn er geen grote ongelukken gebeurd en is er niemand gewond geraakt. Een bereidwillige politieman heeft achter het stuur plaatsgenomen en deze heeft de auto achteruit de trap naar boven opgekregen. Via de schuifdeuren ging het weer naar buiten en er was geen schade van betekenis aan de auto te zien.

Met het schaamrood op de kaken heeft de bestuurster haar bezoek aan de stad vervolgd. Het verhaal vertelt niet of zij alsnog de auto - via de juiste wijze - in de garage heeft geparkeerd.

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Marco Mattheijer

w-mattheijer-tramtunnel1

w-mattheijer-tramtunnel2

w-mattheijer-tramtunnel5