Gewonden na aanrijding tram vs. drie auto's | Regio15.nl

Gewonden na aanrijding tram vs. drie auto's

20121101-hobbemat-dejan img 4508

Den Haag - Een aanrijding in de Hobbemastraat, waar één tram en drie auto's bij betrokken waren, resulteerde vanavond in drie gewonden.


Terwijl enkele voertuigen op de Hobbemastraat stonden te wachten op het verkeerslicht ter hoogte van de Van der Vennestraat, wilde één automobilist de file links inhalen, om zo linksaf de Van der Vennestraat in te slaan. Hierbij vergat de afslaande automobilist de mogelijkheid van een passerende tram; deze ramde in totaal drie voertuigen tegen elkaar aan.

Hierop heeft de meldkamer diverse politie-eenheden, twee ambulances, een motorambulance en de brandweer met een tankautospuit, hulpverleningsvoertuig en een Officier van Dienst naar de plek van het ongeval gestuurd. Na een eerste schouw is de straat compleet afgezet en zijn twee personen gestabiliseerd. Eén van de gestabiliseerde personen was een zwangere vrouw, die zich in een lesvoertuig bevond. Haar situatie was zodanig, dat het ambulancepersoneel de brandweer heeft verzocht om het dak er af te 'knippen', zodat zij rechtstandig uit het voertuig gehaald kon worden.

Gedurende de hulpverlening is tram 6 gestremd geweest. Een man die na meerdere waarschuwingen van de politie vond dat hij toch onder het lint door 'moest', is hiervoor bekeurd. Na controle zijn twee mensen in één ambulance vervoerd naar het ziekenhuis; de zwangere vrouw is liggend in een andere ambulance vervoerd.

Na de bevrijding heeft de VOA van verkeerspolitie Haaglanden sporenonderzoek gedaan. Voor twee voertuigen is een berger ter plaatse gekomen; één voertuig kon zelfstandig verder. De tram (3133, lijn 6) is naar remise Zichtenburg gereden voor onderzoek en onderhoud. Rond negen uur waren de linten verwijderd en de auto's afgevoerd.

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Dejan Jeremic

w-dejan img 4467

w-dejan img 4471

w-dejan img 4485

w-dejan img 4494

w-dejan img 4508

w-dejan img 4519

w-dejan img 4525