Twee doden na botsing met tram | Regio15.nl

Twee doden na botsing met tram

KopCarnegiet-PEEN3951

Den Haag - Bij een aanrijding tussen een tram en een snorfiets op de Carnegielaan/hoek Scheveningseweg zijn vanavond de twee opzittenden van de snorfiets ernstig gewond geraakt.


De aanrijding vond omstreeks kwart voor tien plaats. Het tramstel van lijn 1 kwam vanaf de Scheveningseweg en reed richting Javastraat en de snorfiets kwam vanaf de Burgemeester Patijnlaan en sloeg rechtsaf de Carnegielaan op. Ze hebben de tram vermoedelijk over het hoofd gezien en probeerden op het laatste moment nog uit te wijken. Tijdens de uitwijkmanoeuvre raakte de tram de zijkant van de snorfiets, waardoor deze ten val kwam. Politieagenten waren snel ter plaatse en reanimeerden de slachtoffers.

Vrijwel direct werden vier ambulances, verschillende brandweervoertuigen en zowel het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam als dat uit Amsterdam gealarmeerd. Het MMT uit Amsterdam heeft met de traumahelicopter wel boven het incident gevlogen, maar is uiteindelijk niet geland.

Beide slachtoffers zijn door het ambulancepersoneel en het personeel van het MMT uit Rotterdam gestabiliseerd en op de wervelplank gelegd. Hierna zijn zij beiden met spoed (A1) naar het ziekenhuis vervoerd.

De 27-jarige bestuurder van de snorfiets is aan zijn verwondingen overleden. De 26-jarige bijrijdster ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De VOA heeft onderzoek verricht en de sporen van de aanrijding vastgelegd. In verband hiermede werden een aantal wegen rond de Carnegielaan afgezet.

Naar verwachting zal ook de chauffeur van de tram slachtofferhulp worden aangeboden, om het gebeurde te kunnen verwerken.

Update 15 november
: de 26-jarige bijrijdster is woensdagavond 14 november in het ziekenhuis overleden.

Video: Rene Hendriks

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: EyeLogic, Rene Hendriks, Dejan Jeremic en Seger Giesbers
w-IMG 0205

w-IMG 0221

w-IMG 0241

w-img 4848

w-IMG 7913

w-PEEN3934

w-regio15-1

w-PEEN3945

w-PEEN3951

w-img 4835

w-regio15-2

w-regio15-5