Auto tegen paal Hildebrandplein | Regio15.nl

Auto tegen paal Hildebrandplein

KOP Hildebrandtt-Hildebrandt4Den Haag - Voor de zoveelste keer was het vannacht raak op het Hildebrandplein.



 Door een nog onbekende oorzaak raakte een bestuurder, die met zijn auto uit de richting van de Neherkade kwam, de macht over het stuur kwijt en ramde een lantaarnpaal die in de middenberm stond. Door deze klap werden de airbags van het voertuig geactiveerd.

Wonderwel konden beide inzittenden het voertuig zelfstandig verlaten. Deze twee personen werden in de omgeving van het voertuig onderzocht door reeds ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. Brandweerpersoneel, dat ook voor de aanrijding was gealarmeerd, kon zonder dienst gedaan te hebben weer retour kazerne.

Beide inzittenden zijn op de wervelplank gelegd en per ambulance onder A1 (spoed) naar het ziekenhuis vervoerd. Eén persoon, waarschijnlijk de bestuurder, is aangehouden voor rijden onder invloed. Morgelijk dat de oorzaak van de aanrijding hierin gezocht kan worden. De verkeerpolitie heeft onderzoek gedaan naar de aanrijding. Onder andere door het maken van foto's en de afstand te meten tussen de brokstukken en het voertuig.

De bestuurder van een tweede voertuig, dat mogelijk geraakt werd, heeft een schadeformulieren ingevuld.

Berger Vreugdenhil heeft het voertuig op verzoek van de politie voor verder technisch onderzoek naar bureau Zichtenburg gesleept.

Vorig jaar vlogen ook al drie auto's op dit stuk weg tegen een lantaarnpaal, zie: Gewonden bij aanrijding Hildebrandplein, Automobilist rijdt lantaarnpaal omver en Auto rijdt tegen lichtmast Hildebrandplein

Foto's: Ruben van Essen en Robert Johnson
w-Hildebrandt1

ABC 3579

ABC 3580

w-Hildebrandt2

ABC 3587

w-Hildebrandt3

ABC 3588

w-Hildebrandt4

w-Hildebrandt5

w-Hildebrandt6

ABC 3610

w-Hildebrandt7

w-Hildebrandt8