Dubbele aanrijding Wippolderlaan | Regio15.nl

Dubbele aanrijding Wippolderlaan

20130412-Wippolerlaant-Wippolderlaan DSC 9476

Wateringen - Op de Wippolderlaan hebben vanavond twee aanrijdingen plaatsgevonden, waar onder andere een politievoertuig bij betrokken was. 


Om elf uur botste een kleine vrachtwagen op de rijbaan in de richting van de A4 op een zogenaamd dynamisch route-informatiepaneel.

In eerste instantie leek de bestuurder bekneld te zitten. De brandweer en ambulance werden daarom ter plaatse gestuurd. Ten tijde van dit ongeval ontstond er op de andere rijbaan, dus in de richting van Den Haag-Zuid, nog een aanrijding: de bestuurder van een personenauto reed tegen een politiebusje aan, waarna er nog een derde auto bij de aanrijding betrokken raakte. 

De bestuurder van de vrachtwagen kon op eigen kracht uit zijn voertuig komen en is ter plaatse in de ambulance onderzocht. De brandweer heeft verder geen dienst gedaan en is retour kazerne gegaan. Ook een bestuurder die bij de tweede aanrijding betrokken was is ter plaatse onderzocht. Ook deze hoefde niet te worden vervoerd.

Het venijn zat 'm echter duidelijk in de staart: zowel de bestuurder van het vrachtwagentje als de bestuurder van de auto die bij de tweede aanrijding betrokken was moesten blazen en daaruit bleek dat beiden mogelijk teveel gedronken hadden. Beide bestuurders zijn hierop aangehouden en moesten mee naar het bureau om daar een ademanalyse te ondergaan.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van beide aanrijdingen. 

Video: Tim de Kleyn

Foto's: Cees de Kleyn, Tim de Kleyn en Machiel Janssen

w-DSC 4962

w-DSC 4966

w-Wippolderlaan DSC 9468

w-Wippolderlaan DSC 9476

w-IMG 8725

w-IMG 8732

w-20130412 234437 LLS

w-Wippolderlaan DSC 9485

w-Wippolderlaan DSC 9459

w-Wippolderlaan DSC 9460