Voetganger gewond door spiegel auto | Regio15.nl

Voetganger gewond door spiegel auto

20130418-vreeswijkstraat-kopt-IMG 0173Den Haag - Vanavond heeft rond  zeven uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een voetganger in de Vreeswijkstraat.


De voetganger had even daarvoor zijn auto aan de kant van de weg geparkeerd en was op het moment van de aanrijding bezig met het in- dan wel uitladen van zijn voertuig. Bij de aanrijding is de man geraakt door de spiegel van een voorbijrijdende auto, waarbij de spiegel en de rechter voorruit van die auto gebroken zijn.

De man is met letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Gezien het letsel heeft de verkeerspolitie de expertise van de Verkeers Ongevallen Analyse ingeschakeld. De medewerker van de VOA heeft een onderzoek op de incident lokatie gedaan waarbij foto's gemaakt en sporen vastgelegd zijn.

In verband met de aanrijding heeft de politie de rechterrijstrook op de rijbaan richting het Almeloplein afgesloten met pilonnen. Tijdens het onderzoek naar de aanrijding heeft een man één van de pilonnen geraakt en heeft na staandehouding niet mee willen werken aan een ademanalyse. Hierop heeft de politie tegen deze man een proces-verbaal opgemaakt.

Na het onderzoek is het kapotte voertuig afgesleept door een berger en is de rijbaan vrijgegeven voor het verkeer.

Foto's: Dejan Jeremic en Nick van der Toorn

w-IMG 0170

w-IMG 0173

w-IMG 8402

w-IMG 8406

w-IMG 8408

w-IMG 8415

w-IMG 8420

w-IMG 8423