Dronken man ramt Paleis van Justitie | Regio15.nl
DutchEnglish

Dronken man ramt Paleis van Justitie

PEEN7517  1 t-PEEN7557

Den Haag - Een dronken automobilist heeft vanmorgen een pilaar voor de hoofdingang van het Paleis van Justitie aan de Prins Clauslaan geramd.


De 64-jarige man uit Noordwijk reed daar op dat moment niet zonder reden: de man moest zich deze ochtend bij de politierechter verantwoorden voor het rijden onder invloed, begin dit jaar. De Noordwijker was op 3 februari in Den Haag aangehouden en uit een blaastest die hij toen moest afleggen kwam 855 ugl als resultaat.

Getuigen zagen de man vanmorgen slingerend over het Prins Bernhardviaduct rijden, waarna hij op de kruising met de Clauslaan de bocht 'te wijd nam', met zijn auto de stoep opreed. Gelukkig liepen daar op dat moment geen voetgangers. Hij kwam tot stilstand tegen de pilaar. Agenten die snel ter plaatse waren, roken in het voertuig een alcohollucht.

De pilaar werd compleet vernield. Het bovenliggende gebouw stond door de klap hevig te schudden, en er is zelfs kort sprake geweest van ontruiming ervan.

De bestuurder is door ambulancepersoneel via de deuropening uit de auto gehaald en op een wervelplank gefixeerd. Aansluitend is hij naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is bij de man ook een bloedproef afgenomen.

Omdat het bij de rechter en de officier van justitie op dat moment nog niet bekend was waarom de verdachte niet aanwezig was bij de zitting, werd hij vanmorgen bij verstek veroordeeld voor deze feiten. Eerder werd hij in 2010 door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld wegens dronken rijden. Toen was ook zijn rijbewijs in beslag genomen. Dit nieuwe feit zal zijn juridische reputatie dus waarschijnlijk geen goed doen.

Medewerkers van Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente zijn ter plaatse gevraagd om de schade aan het gebouw te beoordelen.

Video: Rene Hendriks


Foto's: Rene Hendriks en Hans Groenewegen
w-DSC 0153

w-DSC 0175

w-DSC 0182

w-PEEN7526

w-PEEN7528

w-PEEN7557  1

w-PEEN7536

w-PEEN7550  1