Meerdere aanhoudingen bij ongeval Oostweg | Regio15.nl

Meerdere aanhoudingen bij ongeval Oostweg

Oostweg-KOPt-Oostweg-2Zoetermeer - Na een ongeval op de Oostweg zijn vanavond in totaal vier personen aangehouden.


Een zwarte BMW, bestuurd door een 35-jarige Pool, reed rond kwart voor acht op de Oostweg, in de richting van het Maximaplein. Volgens getuigen reed de auto slingerend over de weg.

Vlak voor de kruising met de Pastellaan raakte de bestuurder door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De auto raakte in een slip, schoot over de middenberm en botste uiteindelijk op een boom in de berm van de tegenover gelegen rijbaan.

De bemanning van een ambulance, die voor het verkeerslicht stond te wachten bij de Pastellaan, was getuige van dit ongeval. Zij hebben direct hulp verleend aan de 35-jarige man en zijn 40-jarige bijrijder. Er hoefde echter niemand naar het ziekenhuis.

Vlak na het ongeval stopte een auto met bekenden van de twee Polen bij het ongeval. Een van de inzittenden daarvan wilde met de zojuist gecrashte auto wegrijden, maar werd tegengehouden door een van de ambulancebroeders. Zowel deze man als de bestuurster van de tweede auto, die onder invloed achter het stuur had gezeten, zijn aangehouden.

De 35-jarige bestuurder van de BMW heeft een bloedproef ondergaan. Zijn rijbewijs is in beslag genomen. De 40-jarige bijrijder is ook aangehouden; onbekend is wat de reden daarvan was.

In verband met het sporenonderzoek heeft de politie de Oostweg in beide richtingen afgesloten. Dit omdat er remsporen zichtbaar waren op bijna iedere rijstrook. De Verkeers Ongevallen Analyse heeft tezamen met de Verkeerspolitie onderzoek gedaan naar de aanrijding.

Foto's: Ruben van Essen en Joeri Kors

w-Oostweg-1

w-Oostweg-2

w-J-Oostweg-1

w-J-Oostweg-2

w-Oostweg-3

w-Oostweg-4

w-Oostweg-5

w-Oostweg-6

w-J-Oostweg-3

w-Oostweg-8