Aanrijding als gevolg van een aanrijding | Regio15.nl

Aanrijding als gevolg van een aanrijding

KopBroekwegt-DB Broekweg DSC 2029Honselersdijk - Een kop-staart aanrijding op de Middel Broekweg veroorzaakte enige tijd later een tweede aanrijding en bijna nog een derde aanrijding.

Op de Middel Broekweg ter hoogte van het Total Tankstation botsten rond kwart voor vier twee vrachtwagens en een personenauto op elkaar. De bestuurster van een personenauto wilde linksaf slaan, maar moest afremmen vanwege tegemoetkomend verkeer.

De bestuurder van een achter haar rijdende vrachtwagen remde op tijd af, maar de bestuurder van de daar weer achter rijdende vrachtwagen had een en ander niet op tijd in de gaten en botste op zijn voorganger. Die klapte hierdoor op de personenauto voor hem.

De bestuurster van deze auto raakte licht gewond en is door het ambulancepersoneel behandeld. Zij hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. 

Terwijl de bestuurders van de drie voertuigen aan de kant bezig waren met het invullen van de schadeformulieren, werd op de andere rijbaan de bestuurder van een tegemoetkomende auto vermoedelijk afgeleid door het tafereel aan de overkant en botste pardoes op zijn voorganger. Die botste daardoor op zijn beurt op zijn voorganger, waardoor er wederom een kop-staart aanrijding tussen drie voertuigen plaatsvond.

De toegesnelde politie constateerde dat er geen gewonden waren en heeft de bestuurders verzocht de voertuigen aan de kant te zetten. Ook bij die aanrijding heeft een agent geassisteerd bij het invullen van de schadeformulieren, terwijl zijn collega's de andere aanrijding afhandelden.

Bijna vond nog een derde aanrijding plaats. Ook hier was een automobilist kennelijk afgeleid, maar deze kon door hard te remmen en uit te wijken naar de berm zijn voorganger maar net ontwijken en een derde aanrijding voorkomen. 

Foto's: Danny Botman en Lars Kroeze

 w-DB Broekweg DSC 2029w-Lars 001

w-DB Broekweg DSC 2032

w-DB Broekweg DSC 2034

w-Lars 007

w-Lars 009

De tweede aanrijding:

w-DB Broekweg DSC 2040

w-DB Broekweg DSC 2043