Fietser overleden bij ongeval in Wassenaar | Regio15.nl

Fietser overleden bij ongeval in Wassenaar

Raaphorstlaan-KOPt-Raaphorstlaan-6Wassenaar - Bij een ongeval op de Raaphorstlaan is vanavond een fietser om het leven gekomen.


De man fietste vlak voor tien uur met zijn racefiets over de Raaphorstlaan in de richting van Voorschoten en botste door nog onbekende oorzaak tegen twee tegemoetkomende fietsers die richting Wassenaar reden. Hierbij is de man ongelukkig ten val gekomen.

Het slachtoffer was hierna niet meer aanspreekbaar. Politiemensen hebben de man nog gereanimeerd, maar ondanks hun inspanningen en de inzet van twee ambulances en het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam is de man ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De twee andere fietsers zijn ongedeerd gebleven.

De VOA heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het ongeval. De Raaphorstlaan is hiertoe afgesloten geweest voor het verkeer.

Omdat de overleden fietser geen identiteitsbewijs bij zich had, is de politie op zoek naar de identiteit van de man. Hier het volledige persbericht met foto's van de politie.

Update 26 augutus: de identiteit van de overleden fietser is bekend; het gaat om een 69-jarige Leidschendammer. Het ongeval zou zijn ontstaan doordat de man een hartaanval kreeg. Hieraan is de man ook overleden.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen

w-Raaphorstlaan-1

w-Raaphorstlaan-2

w-Raaphorstlaan-3

w-Raaphorstlaan-4

w-Raaphorstlaan-5

w-Raaphorstlaan-6

w-Raaphorstlaan-7

w-Raaphorstlaan-8

w-Raaphorstlaan-9

w-Raaphorstlaan-10