Met een slokje op door rood: aanrijding | Regio15.nl

Met een slokje op door rood: aanrijding

NeherkadeKop SBF 4840t-RJ-DSC 8005Den Haag - Met een slokje op en te snel door het rode licht rijden: het kon vanavond dan ook niet goed gaan op de Neherkade..


Omstreeks half twaalf reed de bestuurder van de donkerblauwe Opel over het Hildebrandplein in de richting van de Neherkade.

Hij negeerde op de kruising met de Waldorpstraat (met vermoedelijk een te hoge snelheid) het rode verkeerslicht en schampte de voorbumper van een beige Mercedes. Hierna raakte de bestuurder van de Opel de macht over het stuur kwijt, waarna hij via een verkeerslicht op de andere rijbaan terecht kwam.

De bestuurder van de Opel raakte hierbij gewond. Twee ambulances kwamen ter plaatse, waarna de bestuurder in de ambulance een blaastest moest ondergaan. Hieruit bleek dat de bestuurder teveel alcohol had gedronken. De bestuurder is voor verder onderzoek/behandeling naar het ziekenhuis vervoerd, waarna hij door mag naar het politiebureau.

De VOA van de politie Eenheid Den Haag is ter plaatse geweest om alle sporen van de aanrijding vast te leggen. Een bergingsbedrijf heeft de zwaarbeschadigde auto meegenomen voor nader onderzoek.

De kruising is ongeveer twee uur in zijn geheel afgesloten geweest.

Video: Sander Paardekooper


Foto's: Sander Paardekooper en Robert Johnson

w-RJ-DSC 8005

w-RJ-DSC 8072

w-RJ-DSC 8090

w-Neherkade SBF 4840

w-Neherkade SBF 4858

w-Neherkade SBF 4861

w-Neherkade SBF 4867

w-Neherkade SBF 4885