Gewonde na botsing tegen geparkeerde auto | Regio15.nl

Gewonde na botsing tegen geparkeerde auto

KopWeertstraatt-DB Weertstraat DSC 4315Den Haag - In de Jan de Weertstraat raakte zaterdagavond een man gewond na een botsing tegen een geparkeerde auto.


Een bestuurder van een huurwagen reed rond kwart over negen vanuit de Vier Heemskinderenstraat de Jan de Weertstraat in. Daarbij nam hij de bocht te groot, waardoor een geparkeerde auto ramde die aan de rechterkant van de weg stond.

In de geparkeerde auto zat toevallig een passagier, die aan het wachten was op de bestuurder die even in diens woning was. 

De bijrijder raakte gewond en had vooral last van zijn nek. De brandweer was inmiddels ook ter plaatse gekomen en was bezig met voorbereidingen om het dak open te gaan knippen, zodat het slachtoffer rechtstandig uit het voertuig gehaald kon worden.

Maar toen het slachtoffer daar lucht van kreeg weigerde hij dit en stapte zelf uit de auto, ondanks zijn letsel. Hij is vervolgens alsnog op de wervelplank gelegd en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) is ter plaatse geweest en heeft beide voertuigen weer bij elkaar gezet, teneinde sporenonderzoek te kunnen doen. De bestuurder van de huurwagen had zijn auto namelijk na de botsing verderop in de straat geparkeerd.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Danny Botman
w-DB Weertstraat DSC 4291

w-DB Weertstraat DSC 4299

w-DB Weertstraat DSC 4302

w-DB Weertstraat DSC 4307

w-DB Weertstraat DSC 4315

w-DB Weertstraat DSC 4317

w-DB Weertstraat DSC 4320