Onder invloed tegen geparkeerde auto's aan | Regio15.nl
DutchEnglish

Onder invloed tegen geparkeerde auto's aan

Franken-KOPt-Franken-1Den Haag - Totaal vier auto's raakten zaterdagavond beschadigd nadat een automobiliste - mogelijk onder invloed - tegen geparkeerde auto's aan reed.


Door nog onbekende oorzaak raakte zij in een bocht de macht over het stuur kwijt en ramde een geparkeerde auto. Deze schoof door de klap van de aanrijding door tegen de auto die daar weer achter stond. Zo raakten in totaal vier auto's beschadigd.

Voor de bestuurster werd een ambulance ter plaatse gevraagd omdat zij mogelijk gewond was geraakt bij dit ongeval. Het ambulancepersoneel besloot dat de vrouw in verband met mogelijk nek- en/of rugletsel mee moest naar het ziekenhuis en op een wervelplank gefixeerd moest wordenl. De vrouw was het hier kennelijk niet mee eens; eenmaal op de brancard gedroeg zij zich recalcitrant en moest onder bedwang worden gehouden.

In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen, omdat er sterke aanwijzingen waren dat zij onder invloed achter het stuur had gezeten. De uitslag hiervan is nog niet bekend.

Bergingsbedrijf Vreugdenhil heeft enkele auto's afgevoerd, waaronder die van de veroorzaakster,

Alhoewel de auto van de vrouw niet van een kenteken van het Corps Diplomatique was voorzien, zou de auto volgens agenten ter plaatse op naam staan van de Russische ambassade.

Update 8 oktober: inmiddels blijkt dat dit incident de opmaat was naar een waar diplomatiek incident tussen Nederland en Rusland.

Video en foto's: Ivar Gieles

w-Franken-1

w-Franken-2

w-Franken-3

w-Franken-4

w-Franken-5

w-Franken-6

w-Franken-7

w-Franken-8