Gewonden bij botsing tussen auto en tram | Regio15.nl

Gewonden bij botsing tussen auto en tram

20131027-nwbuitensingel-kopt-IMG 0840Den Haag - Bij een zware aanrijding tussen een auto en een tram op de Noord West Buitensingel zijn vanavond meerdere gewonden gevallen.

Het ongeval gebeurde rond vijf voor half twaalf op de kruising met de Zamenhofstraat. Een auto met zes inzittenden kwam vanuit de richting van de Lijnbaan en de bestuurder wilde linksaf de Zamenhofstraat in rijden. Hij zag daarbij echter een tram over het hoofd die eveneens vanaf de Lijnbaan reed, in de richting van de Waldeck Pyrmontkade.

De auto werd vervolgens op de kruising gegrepen door de tram en is tegen een paal tot stilstand gekomen. Op één na konden alle inzittenden zelfstandig uit de auto komen. Drie daarvan zijn gewond geraakt en naar het ziekenhuis vervoerd. Een vrouw die op de achterbank van de auto zat, zat bekneld en moest door de brandweer uit het voertuig worden geknipt.

Gezien het gecompliceerde karakter van de reddingsoperatie heeft de brandweer twee tankautospuiten ingezet. Er is daarom opgeschaald naar 'middel hulpverlening'.

Behalve de brandweer en vier ambulances is ook het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam gealarmeerd. Nadat het dak van de auto was geknipt, is het slachtoffer met behulp van een wervelplank uit het voertuig gehaald. Hierna is zij per ambulance naar het nabijgelegen MCH/Westeinde vervoerd. De arts van het MMT is met de ambulance mee gereden.

De VOA heeft onderzoek gedaan naar de aanrijding.

Video: Sander Paardekooper

Video: Dejan Jeremic

Foto's: Sander Paardekooper, Dejan Jeremic en Ivar Gieldes

w-IMG 0836

w-IMG 0840

w-IMG 0846

w-IMG 0850

w-NWBsingel IMG 0853

w-IMG 9946

w-IMG 0861

w-IMG 9958

w-IMG 9977

w-IMG 4359

w-IMG 4363

w-IMG 0898

w-IMG 0902