Dodelijk ongeval na vlucht voor politie | Regio15.nl

Dodelijk ongeval na vlucht voor politie

20131030-Erasmuswegt-Erasmusweg DSC 6456Den Haag - Tijdens een achtervolging door de politie zijn twee de opzittenden van een motorscooter zwaar gewond geraakt.

Politiemensen wilden in de nacht van dinsdag op woensdag in de wijk Wateringseveld een motorscooter met twee opzittenden staande houden. Zij trokken de aandacht omdat zij op een motorscooter reden zonder kenteken, geen helm droegen en met hoge snelheid reden. Maar in plaats van aan het stopteken gehoor te geven, gingen de twee er met hun motorscooter vandoor. De politie zette daarop de achtervolging in.

Op de Erasmusweg, nabij de Loevesteinlaan, eindigde de achtervolging in een botsing tussen de motorscooter en een herkenbaar politievoertuig. De exacte toedracht daarvan is nog niet bekend.

Beide opzittenden van de scooter zijn hierbij gewond geraakt. Vanwege de ernst van de melding is naast de ambulancedienst ook het Mobiel Medisch Team (MMT) gealarmeerd, maar hun inzet werd later weer geannuleerd. Zij zijn dus niet ter plaatse gekomen.

De twee gewonden zijn vervoerd naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. In het ziekenhuis is de bestuurder van de motorscooter door de politie aangehouden. Het is nog niet bekend waarom hij zich aan de staandehouding wilde onttrekken.

Verkeersongevallen Analisten van de Eenheid Rotterdam Rijnmond zijn ter plaatse geweest en hebben de aanrijding in beeld gebracht. Dit 'onderzoek door een andere regio' is gebruikelijk bij ongevallen waar een politievoertuig bij betrokken is. Het verdere onderzoek naar het ongeval zal worden uitgevoerd door de Rijksrecherche.

Update 11:45: Het openbaar ministerie maakt bekend dat de 22-jarige bijrijder uit Den Haag enige uren later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is bezweken. De 25-jarige bestuurder van de scooter uit Delft raakte zwaargewond en ligt nog in het ziekenhuis.

Video en Foto’s: Tim de Kleyn

w-Erasmusweg DSC 6456

w-Erasmusweg DSC 6461

w-Erasmusweg DSC 6463

w-Erasmusweg DSC 6473

w-Erasmusweg DSC 6491

w-Erasmusweg DSC 6503

w-Erasmusweg DSC 6511

w-Erasmusweg DSC 6514