Dronken automobilist botst tegen tram | Regio15.nl

Dronken automobilist botst tegen tram

HildebrandKop SBF 9796t-Hildebrand SBF 9808Den Haag - Even voor 18:00 uur botste een dronken automobilist met een Amerikaanse bestelbus tegen tram 16 op de Hildebrandstraat.


Brandweer en ambulancedienst werden ter plaatse gestuurd, aangezien de bestelbus tegen een paal aan was beland. De bestuurder bleek niet gewond, maar rook behoorlijk naar alcohol. Ter plaatse werd een blaastest afgenomen, waarna de bestuurder werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed.

De man werkte totaal niet mee en verzette zich bij zijn aanhouding. De man moest met een aantal agenten onder controle worden gehouden om hem te kunnen boeien. Hij is vervolgens naar het politiebureau overgebracht voor een 2e blaastest. Hem zal behalve rijden onder invloed ook verzet bij aanhouding ten laste worden gelegd.

Het verkeer ondervond enorm veel hinder door het ongeval en de afgesloten kruising. Nadat de tram los was van de bestelbus, kon het tramverkeer weer langzaam op gang komen. De politie onderzoekt de aanrijding. Los van het rijden onder invloed, bleek er wat onduidelijkheid over de voorrangssituatie van de tram. Dit wordt nader ondezocht.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w-Hildebrand SBF 9776

w-Hildebrand SBF 9784

w-Hildebrand SBF 9790

w-Hildebrand SBF 9796

w-Hildebrand SBF 9800

w-Hildebrand SBF 9808