Uit de bocht gevlogen bij de Donau | Regio15.nl

Uit de bocht gevlogen bij de Donau

Koningsboog-KOPt-Koningsboog-7Den Haag - Een waarschijnlijk iets te haastige bestuurder vloog aan het einde van de middag uit de bocht vlak voor de Donau.

De bestuurder reed op de A12, nam de afslag Nootdorp en ging parallel aan de rotonde rijden. Vanwege het natte weer en daardoor het natte wegdek verloor de bestuurder de macht over het stuur.

De auto kwam in botsing met de daar gelegen geluidwal. Hierbij raakte de auto beschadigd en kwam vast te zitten in de berm.

Direct werden de hulpdiensten gealarmeerd. Gezien de ernst van de melding werd de brandweer meegealarmeerd voor een 'beknelling zwaar'.

Ter plaatse bleek het met de beknelling wel mee te vallen. Daarom werden het hulpverleningsvoertuig en de officier van dienst weer afgemeld. De ambulancebemanning was inmiddels al begonnen met het verzorgen van het slachtoffer. Deze had zelf het voertuig kunnen verlaten en had vóór de auto plaats genomen. Hij is op de wervelplank gefixeerd en is later onder A1 naar het ziekenhuis vervoerd.

Gezien er maar één partij betrokken was bij de aanrijding, werd er geen groot onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding.

Een bergingsbedrijf heeft het voertuig meegenomen. Het verkeer ondervond weinig hinder van het ongeval.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Ruben van Essen

w-Koningsboog-1

w-Koningsboog-2

w-Koningsboog-3

w-Koningsboog-4

w-Koningsboog-5

w-Koningsboog-6

w-Koningsboog-7

w-Koningsboog-8

w-Koningsboog-9

w-Koningsboog-10