Veel verkeersoverlast door aanrijding Hraniceplein | Regio15.nl

Veel verkeersoverlast door aanrijding Hraniceplein

20131203-hraniceplein-kopt-IMG 7508Leidschendam - Het verkeer in de regio Haaglanden wordt de laatste tijd wel heel erg vaak geplaagd door aanrijdingen.


Met name aanrijdingen in het spitsuur op de A12 en A4 bezorgen verkeersdeelnemers grijze haren. Zo ontstond er vanochtend een waar verkeersinfarct in de regio door bijna gelijktijdige aanrijdingen op beide rijkswegen.

Vanmiddag veroorzaakte een ongeval in Voorburg daarentegen veel overlast voor het verkeer. Rond half vijf reed een begeleid transport van de politie over het Hraniceplein (kruising Noordsingel/Prins Bernhardlaan/N14), toen een automobilist waarschijnlijk het stopteken van de begeleidende motoragent niet opmerkte. Hierdoor ontstond een aanrijding met een andere auto.

De bemaning van een toevallig passerende zorgambulance heeft gekeken of er medische hulp nodig was, maar dat bleek niet het geval.

Door de aanrijding was de rijbaan van de N14 richting de rijksweg A4 tijdelijk gestemd. Dat leidde meteen tot veel files op de omringende wegen. Vanaf de andere kant kon het verkeer op het kruispunt niet linksaf slaan. Pas nadat beide voertuigen door een bergingsbedrijf waren afgevoerd, losten de files langzaam op.

Overigens zult u de komende tijd vaker begeleide transporten van de politie tegenkomen in de regio. Men is namelijk al druk aan het oefenen voor de Nuclear Security Summit, die op 24 en 25 maart plaatsvindt in Den Haag.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 7508

w-IMG 7515

w-IMG 7523

w-IMG 7524

w-IMG 7533

w-IMG 7537

w-IMG 7540