Tram ontspoord op vernieuwde Bosbrug | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Tram ontspoord op vernieuwde Bosbrug

Bosbrug-KOPt-Bosbrug-5Den Haag - Een tram is vanochtend op de net vernieuwde Bosbrug ontspoord; hierbij raakte een voetganger gewond die door de tram werd geraakt.


Rond kwart voor elf werden meerdere hulpdiensten gestuurd naar het kruispunt van het Korte Voorhout met de Prinsessegracht, oftewel de 'Bosbrug'. Onder andere werd een ambulance gealarmeerd en kwam de grote kraan van kazerne Den Haag/Leidschenveen ter plaatse.

De voetganger die door de tram was geraakt liep vermoedelijk een hersenschudding op en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Aangezien er een slachtoffer was gevallen bij het ongeval, werd de Verkeers Ongevallen Analyse ter plaatse gestuurd. Deze heeft, tezamen met de Verkeerspolitie en de HTM. onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding c.q. ontsporing.

Na ongeveer twee uur was het onderzoek afgerond. Toen kon de brandweer beginnen met het hersporen van de tram. Hierbij werd ondersteuning verleend door het hulpverleningsvoertuig van kazerne Leidschendam-Voorburg. De brandweer heeft enkele stangen en loshangende stukken metaal en plastic verwijderd.

Na een stremming van dik vier uur kon al het verkeer weer gebruik maken van de Bosbrug.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Ruben van Essen en Robin Leltz

w-Bosbrug-1

w-Bosbrug-2

w-Bosbrug-3

w-Bosbrug-4

w-Bosbrug-5

w-Bosbrug-6

w-Bosbrug-8

w-Bosbrug-7

w-Bosbrug-9

w-Bosbrug-10

w-RL15 002

w-RL15 003

w-Bosbrug-11

w-Bosbrug-12

w-RL15 004