Busje uit de bocht gevolgen op Prins Clausplein | Regio15.nl

Busje uit de bocht gevolgen op Prins Clausplein

Flyover-KOPt-Flyover-5Den Haag - Bij een ongeval op de fly-over van de A4 in de richting van de A12 / Voorburg raakte een busje zwaar beschadigd.


Rond tien voor twee werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op het Prins Clausplein. Daar zou volgens de eerste berichten een busje over de kop zijn geslagen.

Ter plaatse bleek dat het busje 'maar' op de zijkant lag. Het slachtoffer kon zelfstandig het voertuig verlaten. Hij is in de ambulance onderzocht op eventuele opgelopen verwondingen. Later is hij naar het ziekenhuis vervoerd.

De Verkeerspolitie is ter plaatse gekomen om onderzoek te doen naar de oorzaak van het ongeval. Al snel werd duidelijk dat het een éénzijdig ongeval betrof. Zodoende was verder onderzoek niet meer nodig.

De oorzaak moet zeer waarschijnlijk gezocht worden in een te hoge snelheid, in combinatie met een zeer nat wegdek.

Rijkswaterstaat sloot de fly-over geheel af, om een veilige werkplek voor de hulpverleners te kunnen garanderen. Verkeer dat vanuit Rotterdam/Delft naar centrum Den Haag wilde, moest dus keren bij Nootdorp en via de A12 haar weg vervolgen. Deze afsluiting duurde tot na 17:00 uur.

Het is overigens niet de eerste keer dat er hier een auto uit de bocht vliegt.

Video en Foto's: Ruben van Essen

w-Flyover-1

w-Flyover-2

w-Flyover-3

w-Flyover-4

w-Flyover-5

w-Flyover-6

w-Flyover-7

 w-Flyover-8.1