Aanrijding met veel vervolgschade N44 | Regio15.nl

Aanrijding met veel vervolgschade N44

PEEN5489  1 t-PEEN5508Wassenaar - Een forse aanrijding zorgde vanmiddag voor persoonlijk letsel. Maar ook voor een technisch probleem.

Even voor de avondspits kwamen twee auto's met elkaar in botsing op de N44 t.h.v. de kruising met de Rozenweg, vlak voor het punt waar de N44 overgaat in de A44.

De ambulancebemanning vond het verstandiger om de inzittende van één van de auto's op de wervelplank uit de auto te halen. Om dat mogelijk te maken werden de deuren en de middenstijl door de brandweer weggeknipt. Daarna werd de onfortuinlijke 25-jarige automobiliste uit Rijnsburg naar het ziekenhuis in Leiden vervoerd. Haar tweejarige dochtertje, dat op de achterbank in haar kinderstoeltje zat, kwam met de schrik vrij, maar is wel door ambulancepersoneel nagekeken. Ook de inzittenden van de andere auto raakten niet gewond.

Toen de bestuurster naar het ziekenhuis was vervoerd kon men zich gaan richten op het volgende probleem: de auto had de regelkast van de verkeerslichtinstallatie omver gereden. De verkeerslichten vielen daardoor uit. Het werd daardoor noodzakelijk om het verkeer 'met de hand' te regelen, totdat er (al-dan-niet tijdelijk) een andere oplossing is gevonden. Bovendien was er lange tijd maar 1 rijstrook beschikbaar in de richting van Leiden. Door de problemen ontstond er een flinke file.

Foto's: Herman van der Woude en Rene Hendriks
w-IMG 4401

w-IMG 4403

w-IMG 4407

w-PEEN5487

w-PEEN5489

w-PEEN5506

w-PEEN5508