A12 afgesloten na ongeval | Regio15.nl

A12 afgesloten na ongeval

kop-a12-peent-PEEN5543Zoetermeer - Als gevolg van een aanrijding tussen meerdere voertuigen is de A12 richting Den Haag volledig afgesloten geweest, ter hoogte van de Balijbrug.


Even voor zes uur vanavond kregen de hulpdiensten melding van een kop-staart aanrijding op de A12 richting Den Haag, ter hoogte van hectometerpaal 12,4. Meerdere voertuigen waren (exact onder de Balijbrug) met elkaar in botsing gekomen. Ambulancedienst, traumahelikopter, brandweer en politie werden direct gealarmeerd.

De politie meldde dat er totaal zes voertuigen bij het ongeval betrokken waren; de brandweer heeft uit twee voertuigen mensen bevrijd. Deze mensen zijn in de ambulance onderzocht en hierna naar het ziekenhuis vervoerd.

De brandweer heeft twee tankautospuiten ingezet bij de bevrijding; er is dan ook opgeschaald naar 'middel hulpverlening'. De traumahelikopter is niet ter plaatse geweest.

Om de veiligheid tijdens de hulpverlening te garanderen sloot Rijkswaterstaat de gehele A12 af vanaf de Afrikaweg. Voertuigen die achter het ongeval stonden werden via de vluchtstrook langzaam langs het ongeval geleid.

Video: Fred Wolters

Foto's: Rene Hendriks en Martijn Roggeveen

w-PEEN5524

w-PEEN5530

w-DSC 7466

w-foto

w-DSC 7484

w-DSC 7474

w-PEEN5531

w-PEEN5538

w-PEEN5543