Brommerrijdster gewond na aanrijding | Regio15.nl

Brommerrijdster gewond na aanrijding

Brommerrijdster gewond na aanrijding

t-leywegDen Haag - Even na het middaguur is een brommerrijdster gewond geraakt nadat zij op de Leyweg was aangereden door de bestuurder van een bestelbus.


Toen de bestuurder van de bestelbus vanaf de Leyweg de Zuidwoldestraat in wilde rijden, zag hij de brommerrijdster over het hoofd, waarop een botsing ontstond en de brommerrijdster op het trottoir terecht kwam. De bromfiets kwam hierbij klem te zitten onder de bumper van de bus.

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer op een wervelplank gefixeerd, ten einde verdere verwondingen aan nek en rug te voorkomen.

Als gevolg van de aanrijding was de Leyweg afgesloten tussen het HagaZiekenhuis en de Meppelweg. Mede hierdoor was er een hoger verkeersaanbod in de omliggende wijken, wat gevaarlijke situaties met zich mee bracht. Ook het busverkeer van de HTM moest tijdelijk omrijden.

Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de aanrijding. De politie heeft de bromfiets in beslag genomen voor onderzoek. Rond half drie was het onderzoek ten einde,en werd de Leyweg weer vrijgegeven.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 8810

w-IMG 8811

w-IMG 8816

w-IMG 8819

w-IMG 8865

w-IMG 8870