Motorrijder rijdt door na aanrijding met letsel | Regio15.nl

Motorrijder rijdt door na aanrijding met letsel

ErnstCasimirKop SBF 2953t-ErnstCasimir IMG 1631Delft - In de Ernst Casimirstraat is een 43-jarige voetganger vanmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een crossmotor; de bestuurder daarvan reed na het ongeval door.


Het ongeval gebeurde even na vijf uur.

De 43-jarige man ergerde zich met een aantal buurtgenoten over de herrie die de onbekende bestuurder van de crossmotor veroorzaakte. Hij ging op onderzoek uit om te achterhalen waar de man vandaan kwam en om hem daarover aan te spreken. Toen de man op straat stond om uit te kijken naar de crossmotor, werd hij van achteren aangereden door deze motor. De bestuurder reed na het ongeval hard weg en liet het zwaargewonde slachtoffer in hulpeloze toestand achter.

Gewaarschuwd ambulancepersoneel heeft zich over het slachtoffer ontfermd. Deze is gestabiliseerd en is daarna op een wervelplank gefixeerd. Hierna is het slachtoffer onder A1 (spoed) naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie is meteen na het ongeval op zoek gegaan naar de crossmotor (een wit/blauwe crossmotor) en diens bestuurder. Volgens omstanders hoorde de crossmotor in dezelfde wijk thuis, aangezien deze al de hele middag hier rond reed. Niet lang daarna heeft de politie de mogelijke bestuurder, een 25-jarige Delftenaar, in een woning in de buurt aangehouden. Ook de eigenaar van de crossmotor is aangehouden.

De VOA heeft onderzoek gedaan naar de aanrijding. De motor is door een politiekraan opgehaald en afgevoerd naar Bureau Zichtenburg, alwaar bureau Forensische Opsporing sporenonderzoek zal doen op de crossmotor.

De 25-jarige verdachte werd later aan het bureau gehoord, maar ontkende elke betrokkenheid. De politie stelt een nader onderzoek in en hoopt op informatie uit de buurt die opheldering kan geven over de rol van de 25-jarige vermoedelijke veroorzaker. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. Tips over het ongeval kunnen worden doorgebeld aan Bureau Delft via 0900-8844.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w-ErnstCasimir SBF 2895

w-ErnstCasimir IMG 1631

w-ErnstCasimir SBF 2903

w-ErnstCasimir SBF 2906

w-ErnstCasimir IMG 1784

w-ErnstCasimir SBF 2921

w-ErnstCasimir SBF 2927

w-ErnstCasimir IMG 1637

w-ErnstCasimir SBF 2928

De vermoedelijke bestuurder en de eigenaar van de crossmotor zijn aangehouden in een woning aan de Koningin Emmalaan:

w-ErnstCasimir SBF 2912

w-ErnstCasimir IMG 1788

De crossmotor werd aangetroffen in de schuur aan de achterzijde van de woning:

w-ErnstCasimir SBF 2933

w-ErnstCasimir SBF 2945

w-ErnstCasimir SBF 2953