Zeven gewonden bij ongeluk op de A12 | Regio15.nl

Zeven gewonden bij ongeluk op de A12

KOP 7014t-IMG 7001Bleiswijk - Bij een aanrijding op de A12 richting Den Haag zijn vanmiddag zeven mensen gewond geraakt.


Door nog onbekende oorzaak raakten vijf voertuigen met elkaar in aanraking, waarbij ten minste drie auto's van de weg raakten en tegen de vangrail botsten. Omdat de hulpdiensten melding kregen van meerdere gewonden, reden brandweer, ambulancedienst en politie met meerdere eenheden richting de plaats van het ongeval.

De A12 richting Den Haag werd afgesloten in verband met de hulpverlening, de politie meldt dat er één persoon bekneld zat en bevrijd is.

Omdat er ook hulpverleningsvoertuigen op de A12 richting Utrecht geparkeerd waren, werden op die rijbaan ook twee rijstroken afgesloten. Uiteindelijk zijn zeker vijf personen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waarvan drie met spoed (A1).

Na enige tijd is de rijbaan richting Utrecht weer vrijgemaakt. Het verkeer richting Den Haag mocht het ongeval voorzichtig over de vluchtstrook passeren.

Video: Ruben van Essen


Foto's: Martin van Oostveen en Ruben van Essen

w-Bleiswijk-M-1

w-Bleiswijk-R-1

w-Bleiswijk-R-2

w-Bleiswijk-M-2

w-Bleiswijk-R-3

w-Bleiswijk-R-4

w-Bleiswijk-R-5

w-Bleiswijk-R-6

w-Bleiswijk-R-7

w-Bleiswijk-M-3

w-Bleiswijk-R-8

w-Bleiswijk-M-4

w-Bleiswijk-R-9

w-Bleiswijk-R-10

w-Bleiswijk-R-11

w-Bleiswijk-R-12

w-Bleiswijk-M-5

w-Bleiswijk-R-13

w-Bleiswijk-R-14

w-Bleiswijk-M-6

Op een gegeven moment negeerden automobilisten massaal de rode kruizen en reden over de rijbaan de file voorbij; blijkbaar in een poging om 'voor te dringen' in de lange rij richting Den Haag. De politie heeft toen een unieke versie van het aloude spelletje 'stoelendans' georganiseerd: de snelweg werd weer stilgezet, en iedereen die op dat moment niet 'veilig' op de vluchtstrook stond heeft een bon van 230 euro gekregen. Nadat de kentekens hiervoor waren genoteerd, mochten alle automobilisten weer hun weg vervolgen.

w-Bleiswijk-R-15