Motorrijder gewond op de Neherkade | Regio15.nl

Motorrijder gewond op de Neherkade

NeherkadeKop IMG 1786t-Neherkade IMG 1830Den Haag - Bij een aanrijding tussen een bestelbus en een motor op de Neherkade is vanmiddag een motorrijder gewond geraakt.


Het ongeval gebeurde rond tien over half zes op de rijbaan richting Binckhorstlaan, ter hoogte van de Trekvlietbrug. De bestuurder van de bestelbus reed aan de rechterkant van de weg en schoof een rijstrook naar links. Daarbij zag hij de naast hem rijdende motorrijder over het hoofd, die zich met de motor in de linker zijkant van de bestelbus boorde. De motorrijder kwam daarna ten val en raakte gewond.

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer onderzocht en daarna is deze onder A2 naar het ziekenhuis vervoerd.

De VOA heeft hierna onderzoek gedaan naar het ongeval. In verband met het ongeval was de Neherkade in zijn geheel afgesloten tussen de Binckhorslaan en de Rijswijkseweg. Tussen de Rijswijkseweg en de Binckhorstlaan was een rijstrook afgesloten. Dit veroorzaakte veel verkeersoverlast met name op de Binckhorstlaan.

Nadat rond kwart voor acht het VOA-onderzoek was afgerond, konden beide rijbanen weer worden vrijgegeven. De motor is door een bergingsbedrijf afgevoerd. De bestuurder van de bestelbus kon diens weg zelfstandig voortzetten.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w-Neherkade IMG 1786

w-Neherkade IMG 1781

w-Neherkade IMG 1796

w-Neherkade IMG 1805

w-Neherkade IMG 1807

w-Neherkade IMG 1812

Tijdens het wachten was de accu leeggelopen van de bestelbus. Met behulp van de VOA werd de bus weer opgestart, om naar de andere rijbaan te rijden voor de reconstructie van het ongeval.

w-Neherkade IMG 1821

w-Neherkade IMG 1826

w-Neherkade IMG 1830

w-Neherkade IMG 1833