Twee aanrijdingen op de Laan van Hoornwijck | Regio15.nl

Twee aanrijdingen op de Laan van Hoornwijck

KOP 3257t-IMG 3257Den Haag - Tijdens de afhandeling van een aanrijding met letsel veroorzaakte een automobilist een tweede aanrijding op bijna dezelfde lokatie.



 Rond half vier heeft er op het fietspad aan de Laan van Hoornwijck, onder de A4, een aanrijding plaatsgevonden tussen twee brommerrijders. De verpleegkundige van de ambulancedienst heeft één slachtoffer onderzocht, en daarna is deze naar het ziekenhuis vervoerd. In verband met het ongeval werd het fietspad in beide richtingen afgesloten. De Verkeerspolitie heeft de VOA ingeschakeld om onderzoek te doen naar deze aanrijding, omdat er onduidelijkheid was over de exacte toedracht.

Omdat de bus waarmee de VOA werkt niet op het fietspad paste, werd er een rijstrook afgesloten op de rijbaan richting de Laan van 's-Gravenmade. Hiertoe heeft een motorrijder zijn dienstmotor met blauwe signalering ingeschakeld op de rechterrijstrook gezet om aankomend verkeer naar de linker rijstrook te dirigeren. Een automobilist merkte de afzetting te laat op, en ramde ondanks een uitwijkmanoeuvre de motor.

Hierna werd de gehele rijbaan van de Laan van Hoornwijck afgesloten. De VOA heeft bij beide ongevallen onderzoek verricht. Bij het laatste ongeval zijn geen gewonden gevallen; de inzittenden van de auto zijn met de schrik vrijgekomen. Het is niet bekend waarom de bestuurder de afzetting niet op tijd heeft waargenomen.

Video: Piet de Ruyter


Foto's: Piet de Ruyter

w-IMG 3257

w-IMG 3308

w-IMG 3443

w-IMG 3445