Auto op z'n kant op de Waldeck Pyrmontkade | Regio15.nl

Auto op z'n kant op de Waldeck Pyrmontkade

KOP 9412t-IMG 9431Den Haag - Het verkeer in de ochtendspits had vanmorgen last van een verkeersopstopping in het Zeeheldenkwartier na een aanrijding.


In verband met een aanrijding ter hoogte van de Prins Hendrikstraat werd de Waldeck Pyrmontkade tussen de Elandstraat en de Laan van Meerdervoort afgesloten, wat nogal wat 'langzaam rijdend' verkeer in de omgeving tot gevolg had.

Vermoedelijk als gevolg van een voorrangsfout kwamen rond kwart voor zeven, twee voertuigen met elkaar in botsing, waarbij een van de partijen op de zijkant belandde. Brandweer, ambulancedienst en politie werden gealarmeerd, omdat er mogelijk iemand gewond zou zijn en/of bekneld zou zitten als gevolg van de aanrijding.

Na controle in de ambulance bleek een bestuurder wel geschrokken, maar niet gewond. De brandweer heeft de voertuigen gecontroleerd op eventuele vloeistoflekkages, maar heeft verder geen inzet gepleegd. Ook de ambulance is hierna weer retour naar de post gegaan.

Om vast te stellen wat de exacte toedracht van de aanrijding was, heeft de VOA onderzoek gedaan op verzoek van de Verkeerspolitie. Hiertoe heeft de VOA onder andere overzichtsfoto's genomen, en is het systeem van de verkeerslichten uitgelezen om te bekijken of een van van de partijen wellicht het rode verkeerslicht heeft genegeerd.

Randstadrail 3 is tijdens het incident en het onderzoek in beide richtingen gestremd geweest. Tram 11, die hier alleen richting de Lijnbaan rijdt, kon wel langs het ongeval. Berger Vreugdenhil heeft de gekantelde auto weer rechtop gezet en meegenomen. Even voor half tien waren de voertuigen van de rijbaan en werden de afzettingen opgeheven.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 9393

w-IMG 9396

w-IMG 9400

w-IMG 9401

w-IMG 9404

w-IMG 9412

w-IMG 9426

w-IMG 9431