Amazone gewond na val van paard | Regio15.nl

Amazone gewond na val van paard

KOP 0054t-IMG-0056Den Haag - Door nog onbekende oorzaak is vanavond een amazone gewond geraakt, nadat zij van haar paard afgevallen is.


In de duinen nabij de Vogelwijk reden vier jonge amazones op hun paarden, toen één van de paarden op hol sloeg, de amazone afwierp en alleen vertrok in de richting van de Sportlaan. Een ruiter is het paard achterna gerend, maar was nabij de Kwartellaan het spoor kwijt en heeft vervolgens de hulp ingeroepen van een groep wandelaars.

Politie en ambulance werden direct gealarmeerd. Ambulanceverpleegkundigen hebben zich gebogen over het slachtoffer op een pad nabij de Savornin Lohmanlaan. Politieagenten op de motor hebben samen met een ruiter het paard gevonden en teruggebracht naar de manege in de Bosjes van Pex

Het slachtoffer is op de wervelplank gefixeerd en in de ambulance gelegd. Hierna is de ambulance met spoed naar het Juliana Kinderziekenhuis vervoerd. De overgebleven jonge ruiters zijn onder begeleiding van ouders en begeleiders van de manege teruggekeerd naar de manege.

Video en foto's: Dejan Jeremic en Nick van der Toorn

w-IMG 0053-Nick

w-IMG 0055-Nick

w-IMG 0056

w-IMG 0973

w-IMG 0062

w-IMG 0064

w-IMG 0982