Openstaande laadkraan tegen spoorviaduct | Regio15.nl

Openstaande laadkraan tegen spoorviaduct

KOP 2090t-IMG 2062Den Haag - Rond tien uur vanavond is de bestuurder van een vrachtwagen met openstaande laadkraan tegen het spoorviaduct op de Binckhorstlaan gereden.


Door nog onbekende oorzaak heeft de bestuurder bij vertrek de laadkraan niet ingeklapt, en is in de richting van het Weteringplein tegen het spoorviaduct ter hoogte van het Trekvlietplein gereden. Dit spoorviaduct wordt gebruikt om treinen van rangeerterrein "De Binckhorst" te verplaatsen van en naar stations.

In verband met losgeraakte delen van het spoorviaduct is de Binckhorstlaan in de richting van het Weteringplein enkele uren afgesloten geweest, totdat medewerkers van een aannemersbedrijf de schade hadden geïnspecteerd en de losgeraakte delen hadden veiliggesteld.

De goederen in de bak van de vrachtwagen zijn door een collega opgehaald. De vrachtwagen zelf heeft niet al te veel schade opgelopen; de laadkraan zelf wel. Deze zal voorlopig niet meer gebruikt kunnen worden.

De VOA heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Er is onder andere gekeken naar de lokale omstandigheden, schade aan de vrachtwagen en het viaduct, alsmede de hoogte van beide objecten.

De afsluiting van de Binckhorstlaan heeft tot na middernacht geduurd. Bij deze aanrijding zijn geen gewonden gevallen.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 2062

w-IMG 2064

w-IMG 2068

w-IMG 2071

w-IMG 2090

w-IMG 2094

w-IMG 2113