Vrachtwagen over de kop op de A12 | Regio15.nl

Vrachtwagen over de kop op de A12

20140804-a12-kopt-Ongeval A12 Zoetermeer  3 Zoetermeer - Een aanrijding tussen twee vrachtwagens heeft vanmiddag op de A12 veel schade en oponthoud veroorzaakt.


De hulpdiensten kregen vanmiddag rond twee uur een melding van een ongeval op de A12 bij oprit Zoetermeer, in de richting van Utrecht.

Ter plaatse bleken twee vrachtwagens met elkaar in botsing te zijn gekomen. Eén van de vrachtwagens, een hoogwerkerauto, zou volgens getuigen de andere vrachtwagen hebben ingehaald. Toen de hoogwerker weer terug wilde naar de rechter rijstrook, deed hij dit te snel en werd hij aangetikt door de andere vrachtwagen.

De hoogwerker tolde 180 graden rond, waarna deze over de kop sloeg en half op de vangrail tot stilstand kwam.

De ambulancedienst kwam ter plaatse voor de chauffeur, maar deze bleek, op een snee in zijn arm na, wonder boven wonder ongedeerd. De VOA is ter plaatse gekomen voor technisch onderzoek. Toen dit onderzoek was afgerond, kon de berging van start.

Nadat de berging was afgerond, werd de A12 gereinigd waarna deze na enkele uren weer kon worden vrij gegeven voor al het verkeer. Ten tijde van het ongeval is de oprit en één rijstrook afgesloten geweest. De hoogwerkerauto zal total loss verklaard worden; de andere vrachtwagen had lichte schade aan zijn bumper.

Foto's/tekst: Rens de Haan

w-Ongeval A12 Zoetermeer  1

w-Ongeval A12 Zoetermeer  2

w-Ongeval A12 Zoetermeer  4

w-Ongeval A12 Zoetermeer  6

w-Ongeval A12 Zoetermeer  7

w-Ongeval A12 Zoetermeer  8

w-Ongeval A12 Zoetermeer  10

w-Ongeval A12 Zoetermeer  12

w-Ongeval A12 Zoetermeer  14

w-Ongeval A12 Zoetermeer  15

w-Ongeval A12 Zoetermeer  16