Dronken motorrijder veroorzaakt aanrijding A13 | Regio15.nl

Dronken motorrijder veroorzaakt aanrijding A13

A13kop SBF 1461t-A13 SBF 1476Delft - Een dronken Engelse motorrijder zorgde zondagavond voor flinke opschudding in en rond Delft.


De man reed zondagavond dronken op zijn motor door Delft. Daarbij veroorzaakte hij twee meldingen bij de politie, waarbij omstanders de politie waarschuwden met betrekking tot deze motorrijder. Vervolgens kwam er een melding van een aanrijding op de A13, waarbij later bleek dat het om dezelfde motorrijder ging.

De motorrijder reed vanuit Delft de oprit van de A13 op richting Rotterdam. Enkele meters na de oprit stond een automobilist met pech stil op de vluchtstrook. Bij het oprijden van de snelweg reed de motor enkele auto's voorbij via de vluchtstrook, en botste daarbij achterop de personenauto met pech.

De motorrijder vloog over de auto heen en raakte zwaargewond. Zijn motor schoof naar links, de meest rechter rijstrook op, en botste tegen een rode personenauto. Door deze botsing schoof de motor weer terug de vluchtstrook op, en belandde klem onder de vangrail. Op basis van deze melding werden onder andere 2 ambulance's en het MMT met de traumahelikopter gealarmeerd. Het MMT bleek na aankomst van de eerste hulpverleners niet nodig en is daarop afbesteld.

De motorrijder is door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en met spoed vervoerd naar het ziekenhuis. Omdat de motorrijder onder invloed van alcohol bleek, is hij aangehouden. Er is daarom een agent meegegaan naar het ziekenhuis. Ook een bestuurder van een van de personenauto's is door ambulancepersoneel onderzocht. 

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) heeft onderzoek gedaan naar de aanrijding. Twee rijstroken van de A13 zijn door de aanrijding enkele uren afgesloten geweest voor het verkeer. Dit zorgde voor een lange file vanaf het Prins Clausplein. Een zoab-cleaner heeft het wegdek na het onderzoek gereinigd, waarna de snelweg weer werd vrijgegeven. Alle betrokken voertuigen zijn overgebracht naar Politiebureau Zichtenburg, alwaar de VOA nader onderzoek zal verrichten.

Later die nacht ging overigens de A13 weer tijdelijk helemaal dicht, toen er opnieuw een drankrijder gecrasht was.

Video: Sander Paardekooper


Foto's: Sander Paardekooper

w-A13 SBF 1455

w-A13 SBF 1457

w-A13 SBF 1461

w-A13 IMG 3828

w-A13 SBF 1476

w-A13 SBF 1482

w-A13 SBF 1487

w-A13 SBF 1496

w-A13 SBF 1499

w-A13 SBF 1517

w-A13 SBF 1524

Tijdens het wegslepen van de motorfiets, werd in de berm de helm gevonden van de motorrijder. U zal begrijpen dat deze helm niet aan de wettelijke eisen voldoet....

w-A13 SBF 1531