Alcomobilist over de vangrail op de A13 | Regio15.nl

Alcomobilist over de vangrail op de A13

KOP 1645t-IMG 1650Delft - Een automobilist is in de nacht van zondag op maandag aangehouden, nadat hij onder invloed van alcohol een ongeval heeft veroorzaakt.


Op de A13 richting Rotterdam raakte de bestuurder nabij het tankstation door nog onbekende oorzaak de vangrail, waarna hij weer terug werd gekaatst de rijbaan op. Hierbij werden enkele borden en palen uit de grond gereden, waarna hij met zijn auto met enkele inzittenden aan de verkeerde kant van de berm terecht kwam.

Door dit ongeval is de volledige rijbaan bezaaid geraakt met aarde en bebording uit de berm. Omdat een vrouw uit het voertuig mogelijk gewond geraakt was, is zij door ambulancepersoneel onderzocht.

Zij bleek licht gewond te zijn en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Een automobilist die ten tijde van de aanrijding langs reed kon een aanrijding met de grijze auto voorkomen, maar heeft als gevolg van de bebording die tegen het voertuig is aangekomen een lekke band opgelopen. Ook twee andere voertuigen zijn geraakt door losliggend materiaal.

Omdat de gealarmeerde politieagenten een alcohollucht roken bij de bestuurder van de grijze auto, heeft hij een ademtest moeten doen op een voorselectieapparaat; het kleine apparaat, dat bekend is van alcoholcontroles. Omdat hij hier 'positief' op blies, is hij aangehouden op verdenking van het besturen van een motorvoertuig terwijl hij onder invloed was van alcohol. Zijn passagiers hebben zelf verder vervoer moeten regelen.

Door het materiaal op de weg is de A13 enkele uren volledig afgesloten geweest. Omdat het verkeer via de af- en oprit van het tankstation kon passeren, had het verkeer niet veel overlast. Twee bergers hebben de grijze auto en het voertuig met de lekke band weggetakeld. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de A13 ontdaan van rommel en heeft de vangrail gerepareerd. In verband met de reparatie aan de vangrail is - nadat de A13 zelf weer vrijgegeven was - de afrit naar het tankstation korte tijd afgesloten geweest.

Een agent van de Verkeerspolitie heeft de aanrijding onderzocht en sporen vastgelegd op de foto. Dit was in enkele uren tijd trouwens de tweede keer dat de rijksweg door toedoen van een bestuurder onder invloed (deels) moet worden afgesloten.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 1602

w-IMG 1604

w-IMG 1606

w-IMG 1608

w-IMG 1609

w-IMG 1614

w-IMG 1625

w-IMG 1635

w-IMG 1640

w-IMG 1645

w-IMG 1650

w-IMG 1655

w-IMG 1658