Vier gewonden bij aanrijding op de Herengracht | Regio15.nl

Vier gewonden bij aanrijding op de Herengracht

KopHerengrachtt-SBF 1772Den Haag - Bij een ongeval op de Herengracht zijn zondagmiddag vier gewonden gevallen.


Rond kwart voor één reden een rode en grijze personenauto over de Prinsessegracht in de richting van de kruising met de Herengracht. Net voor de kruising ontstond een kop-staart aanrijding; de grijze auto botste achterop de rode auto.

De rode auto schoot daardoor de kruising over. De grijze auto reed na de aanrijding rechtsaf de Herengracht op. Hij reed vervolgens de linker stoep op waar op dat moment een voetganger liep. Deze vrouw raakte gewond doordat zij wegsprong om de auto te ontwijken. Vervolgens ramde de bestuurder een aantal fietsen bij een fietsenrek op het trottoir. Hij reed daarna weer door en stak de Herengracht over naar het trottoir aan de rechterzijde van de rijbaan.. Daar botste hij weer op een aantal fietsen bij een fietsenrek. Vervolgens reed de auto een boom uit de grond, om vervolgens tot stilstand te komen tegen de bankje dat voor een broodjeszaak op de stoep stond.

De bestuurster van de rode auto, een hoogzwangere vrouw, is door het ambulancepersoneel vervoerd naar het ziekenhuis. Een verloskundge werd in het ziekenhuis opgeroepen om de de vrouw na te kijken. De weggesprongen voetganger werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De bijrijdster van de grijze auto is door ambulancepersoneel op de wervelplank gefixeerd en samen met de 89-jarige bestuurder per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

De Herengracht is vanaf de Fluwelen Burgwal tot en met het kruispunt bij de Prinsessegracht/Zwarteweg tijdelijk afgesloten geweest voor al het verkeer. De VOA (Verkeers ongevallen analyse) heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de aanrijding, waardoor de straat even na 15:00 uur pas weer werd vrijgegeven. Het rijbewijs van de 89-jarige bestuurder is ingevorderd.

Video: Sander Paardekooper

Foto's: Sander Paardekooper

w-SBF 1718

w-SBF 1721

w-SBF 1729

w-SBF 1735

w-SBF 1743

w-SBF 1745

w-SBF 1761

w-SBF 1766

w-SBF 1768

w-SBF 1772

w-SBF 1773