Hekken op de rijbaan na aanrijding A13 | Regio15.nl

Hekken op de rijbaan na aanrijding A13

KOP 5562Delft - Een volledige afsluiting van de A13 richting Rotterdam als gevolg van een ongeval heeft voor veel files in de omgeving van de knooppunten Ypenburg en het Prins Clausplein gezorgd.


Rond tien over half tien kwamen een BMW en een hekkenwagen met elkaar in aanraking op de A13, nabij de toerit vanaf Rijswijk/A4. De BMW kwam op de linkerrijstrook tot stilstand, de hekkenwagen aan de rechterkant.

Omdat de aanhangwagen, geladen met hekken, zich had losgerukt van het trekkende voertuig, is deze abrupt tot stilstand gekomen in de berm, en is daar de lading verloren.

Als gevolg hiervan lag dit deel van de A13 vol met afzethekken en onderdelen van beide voertuigen. Gealarmeerde politieagenten hebben de hele A13 afgesloten en brandweer alsmede de ambulancedienst gealarmeerd. De brandweer heeft een voertuig nagekeken in verband met rookontwikkeling, maar heeft niet geblust. Eén persoon is onderzocht door de ambulancedienst, maar was niet dusdanig gewond dat vervoer naar het ziekenhuis noodzakelijk was.

Nadat de BMW van de linkerrijstrook was verwijderd en de losse onderdelen waren weggeveegd, werd de linker rijstrook vrijgegeven voor het verkeer, wat vast stond tussen knooppunt Ypenburg en het ongeval. Veel mensen waren tijdens de file al uitgestapt, om even de benen te strekken. Nadat rijstrook twee ook deels was schoongemaakt, werd vanaf knooppunt Ypenburg één rijstrook weer vrijgegeven.

Door het (deels) afsluiten van de A13 stond er een forse file op de A4 richting Delft. Mede door enkele ongevallen in de file op de A4, stond het verkeer grotendeels stil. Om elf uur werd ook een tweede rijstrook geopend om het verkeer door te kunnen laten stromen. De afsluiting van de derde (rechter) rijstrook was nog nodig in verband met de werkzaamheden van de ZOAB-reiniger. Nadat de voertuigen geborgen waren en de rijstroken waren gereinigd, werden alle rijstroken weer opengesteld.

Video (volgt) en foto's: Dejan Jeremic

w-IMG 5540

w-IMG 5545

w-IMG 5547

w-IMG 5552

w-IMG 5553

w-IMG 5560

w-IMG 5562

w-IMG 5569

w-IMG 5578