Jonge vrouw zwaargewond na aanrijding met tram | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Jonge vrouw zwaargewond na aanrijding met tram

Delft - Een jonge vrouw is aan het eind van de ochtend zwaargewond geraakt na een aanrijding met een tram op de Vrijenbanselaan, op de Reineveldbrug ter hoogte van de Oostsingel.


Het slachtoffer raakte door nog onbekende oorzaak de tram waarbij zij ten val kwam. Brandweer, ambulancedienst, politie en het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam werden direct gealarmeerd. Het MMT landde met de traumahelikopter uiteindelijk op het voorterrein van de firma Van der Lee.

De arts en verpleegkundige van het MMT hebben het ambulancepersoneel geholpen om het slachtoffer te stabiliseren. Zij is op de wervelplank gefixeerd en is in een gereedstaande ambulance verder verzorgd. Agenten van de Verkeerspolitie hebben een spoedtransport geregeld. Anders dan normaal, want dit transport werd gereden door twee Volvo's van de Verkeerspolitie (normaal wordt een spoedtransport uitgevoerd door drie motoren). Het slachtoffer is in zorgwekkende toestand met zwaar hoofdletsel over de A13 naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd, waar zij behandeld zal worden aan haar verwondingen.

De Verkeers Ongevallen Analyse is ter plaatse gekomen en heeft onderzoek verricht naar het incident. Daarbij zijn sporen veilig gesteld. In en rond de tram zijn diverse getuigen gehoord, waaronder natuurlijk ook de trambestuurder. Deze is direct afgelost en kon elders van de schrik bekomen. De Vrijebanselaan was ten tijde van het ongeval en het sporenonderzoek afgesloten voor zowel het rijdend verkeer als voor voetgangers.

Update: De identiteit van de vrouw is inmiddels bekend.

Foto's: Ruben van Essen en Rene Hendriks

w-Vrijebanselaan-1

w-Vrijebanselaan-2

w-Vrijebanselaan-3

w-PEEN3877

w-PEEN3883

w-Vrijebanselaan-4.1

w-Vrijebanselaan-4

w-Vrijebanselaan-4.2

w-PEEN3885

w-Vrijebanselaan-5

w-Vrijebanselaan-6

w-Vrijebanselaan-7

w-Vrijebanselaan-9

w-Vrijebanselaan-10

w-Vrijebanselaan-11

w-Vrijebanselaan-12

w-Vrijebanselaan-13