Eens even lekker aan de rol | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Eens even lekker aan de rol

Den Haag - De bestuurder van een auto besloot -zo op de laatste vrijdag voor kerst- om eens even lekker aan de rol te gaan.


Maar het was achteraf niet zo'n slim idee om met de nodige kerstborrels achter de kiezen achter het stuur van de auto te kruipen. Op de Juliana van Stolberglaan ging het daarom goed fout.

De auto sloeg vanaf de Laan van Nieuw Oost Indië linksaf richting Leidschendam (iets wat overigens niet is toegestaan), maar nam de bocht te ruim. De auto ramde een aantal 'hagenaartjes' op de stoep en kwam daarna op zijn dak tot stilstand.

Om de bestuurder te helpen werden een ambulance en de brandweer ter plaatse gestuurd. Eénmaal ter plaatse bleken zijn verwondingen mee te vallen: hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Toch hoefde hij niet met een taxi naar huis. Op basis van de blaastest op het voorselectie apparaat werd geconstateerd dat de man blijkbaar onder invloed van alcohol was. In plaats van met een taxi werd het dus een plaats achterin de politieauto. Eénmaal op het bureau bleek dat de man inderdaad onder invloed was: de ademanalyse kwam uit op 990 ugl, waar 220 ugl het wettelijke maximum is.

Deze aanrijding gaat dus de nodige juridische en financiële consequenties hebben: de man draait in ieder geval op voor de schade aan auto en straatmeubilair en zal voor de rechter moeten verschijnen. Desondanks mag de alcomobilist nog van geluk spreken: één van de paaltjes heeft tijdens de koprol de voorruit van de auto doorboord ter hoogte van de bestuurdersplaats. Het is nu alleen maar een financiële en juridische kater, maar het had ook zomaar gekund dat de bestuurder het incident met ernstig letsel of de dood had moeten bekopen.

Vvideo en foto's: Shane Alders

w IMG 8172

w IMG 8179

w IMG 8187

w IMG 8199

w IMG 8211

w IMG 8227

w IMG 8233

w IMG 8235