Frontaal op tegenligger Hildebrandplein | Regio15.nl

Frontaal op tegenligger Hildebrandplein

Den Haag - Een automobilist is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij rond half vijf een botsing heeft veroorzaakt op het Hildebrandplein.


De bestuurder van een Opel Corsa is, komende vanaf de Neherkade, de macht over het stuur verloren en op het Hildebrandplein in de richting van het NS station Moerwijk en frontaal op een tegemoetkomende auto gereden.

Hij is hiervoor over de scheiding van de rijbanen gereden, waardoor hij op de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer belandde.

Voor zowel de bestuurder van de Corsa als de bestuurder van de aangereden Twingo werd een ambulance besteld. Ook gingen brandweer en politie met spoed naar de incidentlokatie. Beide rijbanen werden direct afgesloten, zodat hulpverleners veilig konden werken.

Na controle is de bestuurder van de aangereden Twingo zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de Corsa is ook vervoerd, maar niet naar het ziekenhuis. Hij is namelijk aangehouden op verdenking van het besturen van een voertuig onder invloed van alcohol en is naar het politiebureau vervoerd.

De brandweer is na een controle op lekkages bij de betrokken voertuigen, retour kazerne gegaan. Op verzoek van de Verkeerspolitie heeft de VOA een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Zowel het autoverkeer als het tramverkeer is tijdens dat VOA onderzoek in beide richtingen gestremd geweest.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w SBF54194

w SBF54201

w SBF54210

w SBF54211

w SBF54216

w SBF54221

w SBF54225

w SBF54236

w SBF54242

w SBF54249

w SBF54256