Alcomobilist doorgereden na aanrijding Groenteweg | Regio15.nl

Alcomobilist doorgereden na aanrijding Groenteweg

Den Haag - Een dronken automobilist die vanavond op de Groenteweg een fietser had aangereden, is er na het ongeval vandoor gegaan.


Het ongeval gebeurde omstreeks tien voor half negen op de kruising van de Groenteweg met de Hoefkade. De klap was zo hevig dat de fiets van het slachtoffer in tweëen brak.

De bestuurder van de auto is er na het ongeval vandoor gegaan; het slachtoffer hulpeloos achterlatend. Zijn auto werd even later aangetroffen in de Televisiestraat. De VOA heeft daar sporenonderzoek gedaan en de auto is daarna door de politiekraan afgevoerd.

De politie is op zoek gegaan naar de bestuurder en deze man (23) is even later, samen met zijn 29-jarige bijrijder, aangehouden in of bij zijn woning op de Jacob Schorerlaan. De bestuurder bleek te hebben gedronken en blies 360 ugl. De bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor de rechter voor de betrokkenheid bij een aanrijding met zwaar lichamelijk letsel als gevolg, het doorrijden na een aanrijding en voor rijden onder invloed.

De gewonde fietser is op een wervelplank gefixeerd en is daarna naar het ziekenhuis vervoerd.

Nadat de VOA klaar was in de Televisiestraat, heeft zij onderzoek gedaan op de Groenteweg. Hier zijn onder andere verfresten van de voorbumber van het doorgereden voertuig in kaart gebracht. Een deel van de Groenteweg was vanwege het onderzoek afgesloten.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w SBF54444

w SBF54446

w SBF54450

w SBF54458

w SBF54464

w SBF54470

w SBF54490

w SBF54499

Al de cirkeltjes zijn getrokken om verfschilfers die van de bumper van de auto zijn gevallen bij de aanrijding met de fiets.....

w SBF54512

w SBF54511