Twee voertuigen achterstevoren bij botsing op de A12 | Regio15.nl

Twee voertuigen achterstevoren bij botsing op de A12

Nootdorp - Bij een aanrijding op de A12 bij Nootdorp zijn vanavond twee auto's achterstevoren in de vangrail tot stilstand gekomen.


Rond kwart voor tien werden hulpdiensten geinformeerd over een aanrijding op de A12 richting Zoetermeer, ter hoogte van de toerit bij Nootdorp. Drie voertuigen waren aan de rechterzijde van de weg met elkaar in botsing gekomen en één persoon zou daar bij gewond geraakt zijn.

Politie, ambulancedienst en brandweer gingen direct richting het ongeval. Rijkswaterstaat sloot in verband met het ongeval de rechter rijstrook af. Twee van de drie voertuigen zijn bij het ongeval met de neus in de verkeerde richting tegen de vangrail terecht gekomen.

Eén persoon is in de ambulance onderzocht nadat het slachtoffer zelf uit de auto kon stappen. Na controle werd het slachtoffer niet vervoerd. Twee voertuigen zijn zwaar beschadigd geraakt.

Om de berger veilig te laten werken is rond half elf ook rijstrook twee afgesloten. Niet veel later gebeurde iets wat niet goed is voor de doorstroming: het verkeer kwam tot stilstand omdat er - weer - drie voertuigen in botsing waren gekomen, op de enige geopende rijstrook.

Na een snelle controle bleken alle bestuurders zelf in staat hun voertuig in het werkvak van het eerste ongeval te plaatsen. Kort hierna gaven twee inzittenden toch aan last te hebben nek- en/of rugletsel te hebben. Hierop kwamen twee ambulances ter plaatse.

Beide slachtoffers van het tweede ongeval zijn in de ambulance behandeld en onder A2 (zonder spoed) naar het ziekenhuis vervoerd.

De in totaal 6 betrokken voertuigen zijn allen door de berger afgesleept. Medewerkers van Vermeulen hebben de rijbaan gereinigd en zullen op een later moment voor de vervanging van de vangrail zorgen. In verband met de (gedeeltelijke) afsluiting van de rijbaan heeft er gedurende het incident een korte file op de A12 gestaan.

Foto's: Rene Hendriks en Ruben van Essen

w PEEN4406

w PEEN4411

w PEEN4415

w IMG 0601

w PEEN4419

w IMG 0613

w IMG 0615

w IMG 0619