Fietser overleden na aanrijding Noordelijke Dwarsweg | Regio15.nl

Fietser overleden na aanrijding Noordelijke Dwarsweg

Zevenhuizen - Een fietser is aan het eind van de middag om het leven gekomen als gevolg van een aanrijding met een auto.


De 79-jarige Zoetermeerse fietser reed op het fietspad aan de Noordelijke Dwarsweg, direct naast het tunneltje onder de A12 waar deze door nog onduidelijke oorzaak werd aangereden door een automobilist. Het fietspad kruist hier de Noordelijke Dwarsweg, waarbij de kruising is voorzien van verkeerslichten.

Twee ambulances, waaronder één uit Zoetermeer, kwamen ter plaatse. Na aankomst van de eerste ambulance bleek de situatie van het slachtoffer dusdanig kritiek, dat assistentie werd ingeroepen van het Mobiel Medisch Team. Omdat de MMT's uit Rotterdam en Amsterdam bezet waren, kwam het MMT uit Nijmegen per traumahelikopter ter plaatse.

Het slachtoffer is terwijl het gereanimeerd werd met spoed naar het Westeinde Ziekenhuis te Den Haag vervoerd. De arts van het Nijmeegse MMT is meegegaan in de ambulance. Ondanks de inspanningen van hulpverleners is het slachtoffer overleden. De arts van het MMT is opgehaald door de rest van het team, en hierna retour Nijmegen gevlogen.

De VOA heeft het ongeval onderzocht. In verband met het ongeval was de Noordelijke Dwarsweg ter hoogte van het tunneltje afgesloten.

Video en foto's: Sander van den Berg

w DSC02642

w DSC02636

w DSC02644

w DSC02649

w DSC02671

w DSC02652

w DSC02654

w DSC02659

w DSC02661

w DSC02668