Lange files na aanrijding Middel Broekweg | Regio15.nl

Lange files na aanrijding Middel Broekweg

Honselersdijk - Een forse botsing op de kruising van de Middel Broekweg met de Molenbroeklaan heeft voor een Westlandse verkeerschaos gezorgd.


Twee voertuigen kwamen op het midden van de kruising met elkaar in aanraking. Omdat bij de melding sprake was van iemand met nek- en rugklachten, werd de brandweer op voorhand meegealarmeerd. Dit om op eventueel verzoek van de ambulancedienst meteen te kunnen ingrijpen, door bijvoorbeeld de deur of het dak van de auto te scheiden.

De bestuurster van de zwarte Fiat is onderzocht in de ambulance, maar niet naar het ziekenhuis vervoerd. Zij is hierna opgevangen door politiepersoneel en heeft een verklaring kunnen afleggen.

De nek van de bestuurster van de zilveren Toyota werd al die tijd gefixeerd. Na een inspectie door de ambulanceverpleegkundige was het mogelijk om zonder 'geknip' van de brandweer haar voertuig te verlaten. Met behulp van de wervelplank is zij door het portier uit het voertuig gehaald en op de brancard gelegd. Na een korte behandeling in de ambulance is dit slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Een politieagent van bureau Verkeer is ter plaatse geweest om de situatie te beoordelen. Na een schouwing bleek dat er geen sprake was van overtreding van artikel 6 van de wegenverkeerswet 1994 en was nader onderzoek door de VOA niet noodzakelijk.

Door het ongeval kon verkeer vanaf de Molenbroeklaan alleen rechtsaf slaan, en verkeer op de Middel Broekweg kon met enige voorzichtigheid het ongeval passeren. De nauwe doorgang op de kruising zorgde voor lange files in de directe omgeving.

Video en foto's: Tim de Kleyn

w TDK 2810

w TDK 2816

w TDK 2832

w TDK 2838

w TDK 2841

w TDK 2842

w TDK 2844