Vier auto's beschadigd na ongeval Parkstraat | Regio15.nl

Vier auto's beschadigd na ongeval Parkstraat

Den Haag - Vier auto's raakten vanavond beschadigd bij een nogal ingewikkeld ongeval in de Parkstraat.


Een Toyota Aygo en een Mercedes reden omstreeks half acht door de Parkstraat, in de richting van Plein 1813. Ter hoogte van de Oranjestraat wilde de bestuurder van de Aygo linksaf slaan en remde daarvoor af. De bestuurder van de Mercedes zag dit kennelijk te laat, waardoor de Mercedes tegen de achterkant van de Aygo botste. Deze laatste werd hierdoor als het ware de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer opgeduwd en botste frontaal tegen een tegemoetkomende Toyota Aygo, bestuurd door iemand van het Corps Diplomatique.

Deze laatste auto schoot hierna het trottoir op en belandde tegen een gebouw. Onderweg heeft deze auto nog een geparkeerde auto geraakt.

Brandweer, de Rapid Responder en twee ambulances, waaronder een ambulance uit Gouda die toevallig in Den Haag reed, werden gealarmeerd. Er bleek echter geen sprake te zijn van een beknelling. De brandweer kon hierop weer inrukken. Ook de ambulance uit Gouda bleek niet nodig.

De inzittende van de CD-auto is onderzocht in de ambulance en is zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Berger Vreugdenhil heeft een aantal voertuigen afgesleept.

De Parkstraat was tijdelijk afgesloten voor het verkeer, waardoor ook tramlijn 1 hinder ondervond. De Verkeerspolitie heeft onderzoek gedaan naar het ongeval.

Video en foto's: Sander Paardekooper

w Parkstraat SBF54780

w Parkstraat SBF54775

w Parkstraat SBF54784

w Parkstraat SBF54785

w Parkstraat SBF54788

w Parkstraat SBF54790

w Parkstraat SBF54793

w Parkstraat SBF54795

w Parkstraat SBF54805

w Parkstraat SBF54819