Noodstop Randstadrail: twee gewonden in de tramtunnel | Regio15.nl

Noodstop Randstadrail: twee gewonden in de tramtunnel

Den Haag - Als gevolg van een spontane noodremming in een Randstadrail-voertuig in de tramtunnel zijn aan het einde van de middag twee gewonden gevallen.


Het RandstadRail-voertuig kwam in de tramtunnel nabij halte Spui plotseling tot stilstand, nadat het veiligheidssysteem had ingegrepen. Dit systeem, ARI (Automatische Rem Ingreep), brengt trams en RandstadRail-voertuigen in onder andere de tunnel onder de Grote Marktstraat tot stilstand wanneer een rood sein of een snelheidsbeperking genegeerd wordt.

In dit geval meldt de HTM dat de bestuurster van het voertuig ruim onder de toegestane snelheid langs het perron van halte Spui reed, toen de ARI alsnog ingreep. Enkele passagiers kwamen hierbij ten val.

Ambulancepersoneel heeft enkele slachtoffers in de tram behandeld terwijl deze nog in de tunnel stond. Korte tijd later is het RandstadRailvoertuig doorgereden naar Centraal Station, zodat hulpverleners gemakkelijker de slachtoffers uit het voertuig konden halen.

Twee personen zijn door ambulancepersoneel uit de tram gehaald en per brancard met nekfixatie naar de ambulance gereden. Beiden zijn na onderzoek in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Eén slachtoffer is met A1 (blauw zwaailicht en sirene) naar het ziekenhuis vervoerd, het andere slachtoffer onder A2.

De Verkeerspolitie en VOA hebben ter plaatse een kort onderzoek uitgevoerd.

Video en foto's: Dejan Jeremic

w IMG 1008

w IMG 1012

w IMG 1014

w IMG 1017

w IMG 1023

w IMG 1026

w IMG 1030

w IMG 1033