Jongetje (8) gewond bij ongeval in voetbalkantine | Regio15.nl

Jongetje (8) gewond bij ongeval in voetbalkantine

Leidschendam - Een jongetje van acht jaar raakte vanavond gewond bij een ongeval op het terrein van voetbalvereniging RKAVV aan de Sportparkweg.


Tijdens een privé feest dat in de kantine van de amateurvereniging werd gehouden, zijn twee jongens (8 en 4 jaar) op een rek geklommen dat net buiten de kantine staat en waarop normaal voetbaltassen worden 'gestald'. Tijdens het spelen is het rek omgevallen, en bovenop de 2 jongens terecht gekomen.

Omstanders tilden het rek snel omhoog en haalden de slachtoffertjes er onder vandaan. Het 8-jarig jongetje raakte zwaargewond aan zijn hoofd bij het ongeval en is zelfs buiten bewustzijn geraakt. Ambulance en traumahelikopter met het MMT werden hierop gealarmeerd. De traumahelikopter is op het naastgelegen voetbalveld geland, met behulp van de verlichting die op dat veld aanwezig is.

Nadat het jongetje was gestabiliseerd, is deze per ambulance en onder politiebegeleiding met een 'glijdend transport' (behoedzaam, zonder stoppen) vervoerd naar het Sofia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden. De ouders van de jongen zijn met een politiewagen naar het Sofia kinderziekenhuis toe gebracht.

Over de toestand van het jongetje is verder niets bekend. Hij ligt op de afdeling Intensive Care. De 4-jarige heeft meer geluk gehad en is slechts lichtgewond geraakt.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Rene Hendriks en Rogier Visser
w PEEN5322

w ROOG5248

w PEEN5333

w PEEN5335

w PEEN5342

w ROOG5261

w PEEN5353