De N44 het toneel van twee gelijktijdige ongevallen | Regio15.nl

De N44 het toneel van twee gelijktijdige ongevallen

Wassenaar - Op de provinciale weg N44 vonden vanmiddag vrijwel op hetzelfde moment twee ongevallen plaats op de rijbaan richting Amsterdam.


Ter hoogte van de uitvoegstrook naar de Zijdeweg botste even over half vijf een personenauto op een lichtmast die in de berm stond tussen de uitvoegstrook en de hoofdrijbaan.

Waarschijnlijk heeft de bestuurder een plotselinge beweging gemaakt toen hij, rijdend op de hoofdrijbaan, de uitvoegstrook dreigde te missen. De lichtmast werd finaal omver gereden en lag over de uitvoegstrook.

Verkeer richting Zijdeweg/N14 kon daarom enige tijd geen gebruik maken van deze afrit. De bestuurder van de auto is onderzocht maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Foto's: Machiel Janssen en Herman van der Woude

w IMG 1751

w IMG 1755

w IMG 6402

w IMG 1758

Nagenoeg op hetzelfde moment botste zo'n vijf kilometer verder, vlak voor het kruispunt bij Den Deijl, een vrachtwagen achterop een personenauto.

Voor dit ongeval werd behalve een ambulance ook de brandweer en zelfs het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd.

Toen de eerste hulpverleners ter plaatse waren bleek het allemaal mee te vallen: de inzittenden konden zelf uit het voertuig komen en de brandweer hoefde dus niet te knippen. Het MMT werd dan ook afbesteld.

De ambulancedienst heeft hier enkele inzittenden van de personenauto onderzocht. Ook hier hoefde niemand te worden vervoerd. Het verkeer ondervond niet veel hinder van deze aanrijding.

Foto's: Arthur van Wezel en Donny Kooistra

w IMG 1907

w DSC 2943

w IMG 1909

w IMG 1911