Alcomobilist komt in het riet terecht | Regio15.nl

Alcomobilist komt in het riet terecht

Zoetermeer - Bij een eenzijdig ongeval op de A12 (Den Haag richting Zoetermeer) is een inzittende van een auto gewond geraakt.


Het slachtoffer, een 32-jarige man uit Den Bosch, zat samen met de 27-jarige bestuurder, eveneens uit Den Bosch, in een auto die t.h.v. benzinestation Knorresteijn vanaf de linker rijstrook afkwam, alle andere rijstroken overstak en uiteindelijk in de berm tegen de spoordijk tot stilstand kwam.

Daarbij heeft de auto waarschijnlijk een deel 'vliegend' afgelegd, omdat het riet daar niet platgedrukt was. Geluk bij een ongeluk was dat de auto een lantarenpaal gemist heeft.

De inzittenden konden zelfstandig het voertuig verlaten. De brandweer die gewaarschuwd was voor een beknelling hoefde dan ook niet in actie te komen. De bijrijder werd voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Bij controle op het politiebureau bleek het alcoholpromillage van de Bosschenaar 1,5 promille te zijn, drie keer hoger dan is toegestaan. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt op voor het rijden onder invloed.

Tijdens de afhandeling van het ongeval was er maar één rijstrook beschikbaar in de richting van Zoetermeer, maar op de vroege zondagmorgen leverde dat geen file op.

Foto's en video: Rene Hendriks


w PEEN7960

w PEEN7962

w PEEN7963

w PEEN7969

w PEEN7971 1

w PEEN7976

w PEEN7981 1

w PEEN7994

w PEEN8004