Fietser zwaargewond na val op opengebroken tramspoor | Regio15.nl

Fietser zwaargewond na val op opengebroken tramspoor

Den Haag - Een fietser is zaterdagnacht zwaargewond geraakt nadat hij ten val is gekomen op het opengebroken tramspoor in de Jan van der Heijdenstraat.


De fietser reed omstreeks twee uur in de Jan van der Heijdenstraat, toen hij op het kruispunt met de Rijswijkseweg, dat op dit moment opengebroken is vanwege werkzaamheden, ten val kwam en daarbij over de kop sloeg. Het slachtoffer liep onder ander ernstige verwondingen in het gezicht op.

Omstanders hebben eerste hulp verleend aan het slachtoffer totdat de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Gezien de ernst van de verwondingen werd ook het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam opgeroepen. Het Mobiel Medisch Team (MMT) en het ambulancepersoneel hebben het slachtoffer gefixeerd op de wervelplank, waarna het slachtoffer met spoed (A1) naar het ziekenhuis is vervoerd. De MMT-arts is met de ambulance meegereden.

Omstanders hebben verklaard tegenover de politie dat het slachtoffer met hoge snelheid fietste en daarbij mogelijk werd achtervolgd. De politie heeft diverse getuigenverklaringen afgenomen en zal aan de hand van onder andere camerabeelden nader onderzoek verrichten.

De Verkeerspolitie is ter plaatse geweest en heeft onderzoek verricht. 

Video en foto's:
Lars Koeze en Donny Kooistra


w IMG 9021

w IMG 9030

w IMG 7511

w IMG 9079

w IMG 7533

w IMG 9059

w IMG 9120

w IMG 7550

w IMG 7563