Tankautospuit botst met personenauto Hraniceplein | Regio15.nl

Tankautospuit botst met personenauto Hraniceplein

Voorburg - Vanmorgen heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en de tankautospuit van Leidschendam-Voorburg.


Het brandweervoertuig was met spoed onderweg naar een melding op De Tol in Leidschendam, toen het mis ging op de kruising van de N14 met de Noordsingel, ook bekend als het Hraniceplein. De brandweerauto reed reed met optische- en geluidssignalen rechtdoor over de N14 richting de A4, toen deze in de flank werd geraakt door de blauwe auto die uit de richting van de winkelcentrum Leidschenhage kwam.

Er is door de brandweer direct een ander voertuig gealarmeerd om de melding op de Tol af te handelen.

De tankautospuit heeft dus vermoedelijk geen voorrang gekregen van de bestuurder van de personenauto. De bestuurder van de personenauto raakte gewond, is in de ambulance onderzocht en daarna zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De bemanning van het brandweervoertuig kwam met de schrik vrij.

De personenauto raakte total loss door de klap. Door de aanrijding is de N14 afgesloten vanuit de richting van Wassenaar, richting A4. Na de Parktunnel kunnen bestuurders slechts rechtsaf richting Prins Bernhardlaan.

Er werd door de VOA onderzoek gedaan naar het ongeval. Rond 09:45 werd de weg weer vrijgegeven.

Foto's en video: Rene Hendriks


w PEEN3168

w PEEN3170

w PEEN3172

w PEEN3173

w PEEN3182

w PEEN3186

w PEEN3195

w PEEN3220

Tijdens de afwikkeling van het ongeval heeft een  automobilist nog een bekeuring gekregen, omdat hij alle afzettingen negeerde en een U-bocht draaide, om bij een goedkoop tankstation in de buurt te kunnen tanken. Dat werd alsnog een dure tankbeurt, dus.

w PEEN3228

w PEEN3230